Από τα ωραιότερα Πολίτικα ρεβανί που θα έχετε φτιάξει – Σκέτη τρέλα

ΥΛΙΚΑ:

  • 6 αυγά,
  • 125 γραμμάρια ζάχαρη,
  • 200 ml σπορέλαιο,
  • 200 ml γάλα,
  • 1 βανίλια,
  • 500 γραμμάρια χοντρό σιμιγδάλι,
  • μισό κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη
  • ξύσμα ενός λεμονιού,
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε γάλα,σπορέλαιο και χτυπάμε 2 λεπτά.

Τέλος ρίχνουμε σιμιγδάλι,βανίλια,μπέικιν πάουντερ και τη μαστίχα.

Τοποθετούμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.

Αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι

ΣΙΡΟΠΙ:

Βράζουμε 3 ποτήρια νερού ζάχαρη με 3 ποτήρια νερού νερό και το χυμό ενός φρέσκου λεμονιού για 3 λεπτά.

Σιροπιάζομαι κρύο γλυκό,ζεστό σιρόπι.

ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • 1 λίτρο γάλα,
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη,
  • 4 κουτ.σουπας γεμάτες κορν φλαουερ
  • 2 κουτ.σουπας γεμάτες αλευρι
  • 1 βανίλια
  • 3 κούπες σαντιγί χτυπημένη

Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί με την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το κορν φλάουερ με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το κατεβάζουμε από το μάτι και προσθέτουμε 100γρ. Βιταμ και τη βανίλια

Οταν κρυώσει τελείως η κρέμα προσθέτουμε την σαντιγί με απαλές κινήσεις.Την Ρίχνουμε πάνω στο κρύο γλυκό και πασπαλίζουμε με κανέλα

πηγή : Tzeni Tsanaktsidou‎ – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

Περισσότερα

Η ζωή ξέρει να ανταποδίδει αδικίες και συμπεριφορές, αρκεί να έχεις υπομονή

Πεντανόστιμη νηστίσιμη σοκολατόπιτα για τη Μεγάλη Εβδομάδα – Θα ξετρελαθείτε

Γονείς που μας τα έδωσαν «όλα»