Αυτή η γυναίκα πουλήθηκε ως σκλάβα στην ηλικία των 13. Η εκπληκτική της μεταμόρφωση σήμερα, θα σας καταπλήξει.

Αυτή η γυναίκα πουλήθηκε ως σκλάβα  στην ηλικία των 13. Η εκπληκτική της μεταμόρφωση σήμερα, θα σας καταπλήξει.

Αυτή είναι η Maiya. Μια γυναίκα από το Νεπάλ που έχει βασανιστεί πολύ στη ζωή της.

Στην τρυφερή ηλικία των 13, στερήθηκε βάναυσα την παιδική της ηλικία κι έχασε την ελευθερία της. Πουλήθηκε ως σκλάβα και μεταφέρθηκε από το Νεπάλ στην Καλκούτα.

Εκεί, την ανάγκασαν να εργαστεί σε ένα από τα πορνεία του Sonagachi, της μεγαλύτερης περιοχής με “κόκκινα φανάρια” της Ινδίας!

“Δεν μπορούσα να τους πω όχι, αλλά έκλαψα…έκλαψα πολύ”, εξομολογείται η Maiya!

Από τη μέρα που την άρπαξαν από το σπίτι της, θυμάται τους εμπόρους της να της δίνουν μερικά ρούχα κι ένα ζευγάρι σανδάλια, πολύ μεγαλύτερα από το πόδι της.

Την έβαλαν σε ένα ταξί και την έστειλαν αμέσως στο Sonagachi για να ξεκινήσει να δουλεύει.

Θυμάται να της λένε πως πλέον το σπίτι της ήταν πολύ πολύ μακριά και πως δεν είχε νόημα να σκέφτεται να το σκάσει. Δε θα κατάφερνε ποτέ να γυρίσει πίσω.

Έτσι η Maiya έγινε πόρνη…

Χρειάστηκαν  5 χρόνια για να καταφέρει να ξανακερδίσει την ελευθερία της. Αλλά και πάλι δεν μπορούσε να φύγει από τον οίκο ανοχής. Συνέχισε να δουλεύει εκεί, καθώς κανείς δεν ήθελε να τη βοηθήσει.

Μέχρι που συνάντησε μια γυναίκα…

Ήταν η Josephine Tan, ιδιοκτήτρια της εταιρίας σαπουνιών Touch Nature. Αυτή η γυναίκα είχε βάλει σκοπό της ζωής της να βοηθά πρώην σκλάβους να ενσωματωθούν στην κοινωνία.

Σύμφωνα με την Josephine, οι περισσότερες κοπέλες που πέφτουν θύματα του τράφικινγκ ζητούν απλά να βοηθήσουν οικονομικά τις οικογένειες τους. Οι έμποροι τις ξεγελούν υποσχόμενοι θέσεις εργασίες, τις παίρνουν από τη χώρα τους και τις αναγκάζουν να γίνουν πόρνες.

Η Josephine μέσω της σαπωνοποιίας της προσπαθεί να βοηθήσει τους ανθρώπους που έπεσαν θύματα του εμπορίου ανθρώπων. Τους προσλαμβάνει και προσπαθεί να τους βοηθήσει να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνία.

Αυτό έκανε και με τη Maiya!

Στο παρακάτω βίντεο θα μάθετε όλη την ιστορία!

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, περίπου 20.9 εκατομμύρια άνθρωποι: άνδρες, γυναίκες και παιδιά αναγκάζονται σε τέτοιου είδους δουλεία. Χωρίς καμία εξαίρεση στον κανόνα, το  trafficking εμφανίζεται το ίδιο σε περίπου 161 χώρες, ανεξάρτητα από τις πολιτικοκοινωνικές δομές, την ιστορία και την οικονομική τους κατάσταση.

Εκεί έξω, υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν. Άνθρωποι που παρά τη θέληση τους οδηγήθηκαν σε μια ζωή που δε φαντάστηκαν ποτέ. Ας είμαστε ευαισθητοποιημένοι ως προς το trafficking κι ας μη διστάσουμε ποτέ να αναφέρουμε κάτι που μπορεί να οδηγήσει στην “απελευθέρωση” ενός ανθρώπου.

ΠΗΓΗ : http://www.diaforetiko.gr

 

Περισσότερα

Διασώστης του ΕΚΑΒ παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο εν ώρα καθήκοντος

Υπεραιωνόβια γιαγιά 103 ετών μαγειρεύει κάθε μέρα και δίνει συμβουλές μακροζωίας – ΒΙΝΤΕΟ

Η στιχουργός Όλγα Βλαχοπούλου διεγνώστη με καρκίνο του μαστού – Η ανάρτησή της – Οι 5 πιο συχνές παρανοήσεις