Ανθρώπινος εγκέφαλος: Μερικές από τις πιο παράξενες αλήθειες που αγνοείτε για το πιο θαυμαστό όργανο!


Έχουν γίνει άπειρες έρευνες, στατιστικές μελέτες και μελέτες συμπεριφοράς προκειμένου να αντιληφθούμε πώς λειτουργεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος.

Παρόλα αυτά οι επιστήμονες δεν έχουν αποφανθεί ολοκληρωτικά για τα μεγάλα μυστήριά του. Κι όμως, υπάρχουν κάποιες αλήθειες, πρόσφατα τεκμηριωμένες, που ίσως αγνοείτε παρότι είναι απίστευτα εντυπωσιακές!

 1.) Ο εγκέφαλος νιώθει μεγαλύτερη ικανοποίηση όταν αγοράζετε ένα δώρο για κάποιον άλλον παρά για τον εαυτό σας.


2.) Ο εγκέφαλος δεν μπορεί να νιώσει τον πόνο.


3.) Ο εγκέφαλος επαναδιατυπώνει με το δικό του τρόπο τις πιο βαρετές ομιλίες ανθρώπων με αποτέλεσμα να μπορεί να τις παρακολουθήσει ευκολότερα…


4.) Το κλειδί της ευτυχίας είναι να επενδύετε χρόνο και χρήμα όχι σε αντικείμενα αλλά σε εμπειρίες.


5.) Η παρεγκεφαλίδα είναι εκείνο το τμήμα του εγκεφάλου που …μας εμποδίζει να γαργαλάμε οι ίδιοι τον εαυτό μας! Μας κάνει δηλαδή να ξεχωρίζουμε την αίσθηση που υποβάλλεται από κάποιο εξωτερικό παράγοντα και από εμάς τους ίδιους.


6.) Ο βραδινός ύπνος είναι ο πιο κατάλληλος για το μυαλό. Την ώρα που κοιμάστε ο εγκέφαλος απορροφάει και εμπεδώνει τις γνώσεις και τις πληροφορίες που αποταμιεύατε όλη μέρα. Μάλιστα ο κανονικός βραδινός ύπνος βοηθάει στη μάθηση και την βασική μνήμη!


7.) Όταν γελάμε με ένα αστείο, δεν είναι και κάτι τόσο απλό γιατί χρειάζεται απαραίτητα τη συμμετοχή 5 διαφορετικών περιοχών του εγκεφάλου.

8.) Κάθε φορά που το μυαλό πρέπει να ανακαλέσει κάποια μνήμη, δημιουργεί νέες συνδέσεις. Όσο πιο παλιά η ανάμνηση τόσο περισσότερες και οι συνδέσεις.


9.) Το μυαλό εκκρίνει τόση ντοπαμίνη στη διάρκεια του οργασμού όσο αν κατανάλωνε κανείς ηρωίνη.


10.) Όταν διαβάζουμε δυνατά ή όταν ακούμε μια ιστορία, πρόκειται για μια από τις πιο εγκεφαλικές εμπειρίες που μπορεί να βιώσει ένα παιδί.


11.) Ακόμα κι αν ο άλλος δεν έχει ξεστομίσει κουβέντα, μπορούμε να καταλάβουμε τη διάθεσή του χάρη σε μια περιοχή του εγκεφάλου που ονομάζεται αμυγδαλή. Μας δίνει την ικανότητα να διαβάζουμε τα συναισθήματα στο πρόσωπο του άλλου.

12.) Έρευνες έχουν αποδείξει ότι όταν είμαστε στις μαύρες μας τείνουμε να ξοδέψουμε και περισσότερα χρήματα, για να ανακουφίσουμε τον πόνο.

 

 

Μην θεωρείτε τον εγκέφαλό σας δεδομένο! Τραβάει κι αυτός τα ζόρια του και μπορεί όλα να γίνονται αστραπιαία εκεί μέσα, αλλά φανταστείτε πόσο τον ζορίζουμε καθημερινά!

διαφορετικό

ΠΗΓΗ: www.diaforetiko.gr

Περισσότερα

Λεμόνι το θαυματουργό: Τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει

Αστυνομικοί ήρωες έκαναν το Λαχαναγορά – Ιπποκράτειο σε 11 λεπτά και σχημάτισαν «Γέφυρα ζωής» για 10χρονη

Έμεινα χήρος με 2 παιδιά. Τώρα στα 60, η πιτσιρίκα σύντροφός μου με χώρισε μόλις διαγνώστηκα με καρκίνο