Fumara.gr
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

“Ακόμα κι έπειτα από ημέρες παραμένουν το ίδιο φρέσκα!! Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε !!! Τσουρέκια με ζαχαρούχο γάλα !!!”

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ακόμα κι έπειτα από ημέρες παραμένουν το ίδιο φρέσκα!!

Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε !!!

Υλικά

  • Μετράμε την δοσολογία με το κουτί από το ζαχαρούχο γάλα —
  • 1 κουτί ζαχαρούχο ,
  • 3 κουτιά ζάχαρη,
  • 2 κουτιά ηλιέλαιο[εγώ έβαλα λιγότερο και πρόσθεσε βούτυρο,
  • 6 αυγά,
  • 2-3 βανίλιες ,
  • 1 φακελάκι μπεικιν,
  • χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 3 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • και ενάμιση κουταλάκι από κάθε μυρωδικό, δηλ μαστίχα, μαχλέπι, κακουλέ.,
  • 3 κουτιά ζεστό νερό και 200 γραμ νωπή μαγιά.

Τι κάνετε

1). Βάζεις πρώτα το ζεστό νερό με την μαγιά να διαλυθεί καλά, και σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά βάζεις το γάλα,την ζάχαρη, τα αυγά και την βανίλια να διαλυθούν καλά , μετά τα μεταφέρεις στην λεκάνη με την μαγιά και σιγά σιγά βάζεις όλα τα υπόλοιπα υλικά.

2). Σκεπάζεις και αφήνεις 2 ώρες να φουσκώσουν , μετά πλάθεις, αλείφεις με αυγό και ψήνεις σε λαδόκολλα στους 180 μισή ώρα στις αντιστάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Kαλή επιτυχία !!!

(Συνταγή από Κaterina Xristopoulou-Mitsaki )foto Eleana Strimenea

πηγή : i-gastronomie.gr