Fumara.gr

Η συνταγή της επιτυχίας: Κέικ σοκολάτας με κεράσια!

37391093a2db67bef5a3e17e2cd017d3

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 – 5): 1 – Πολύ εύκολη

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για το κέικ
2 κούπες ζάχαρη
3/4 κούπας βούτυρο
5 μεγάλα αυγά
1/2 κούπα γάλα
340 γραμμάρια κονσέρβα κεράσι ή 40 κεράσια καθαρισμένα
1/8 κουταλιά του γλυκού εσάνς πικραμύγδαλού ή 1 βανίλια
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3/4 κούπες κακάο
1/4 κουταλάκι σόδα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την επικάλυψη
120 γραμμάρια κουβερτούρα, κατά προτίμηση γλυκόπικρη
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
1 πακέτο σταγόνες σοκολάτας

Image result for κεράσια

Εκτέλεση

Για το κέικ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Ρίχνετε όλα τα υλικά για το κέικ στο κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε πρώτα για 1 λεπτό σε χαμηλή ταχύτητα και έπειτα για 3 λεπτά στη μεσαία.

Στη συνέχεια προσθέστε τα κεράσια στραγγισμένα αν είναι από κονσέρβα ή καθαρισμένα αν είναι φρέσκα, ανακατεύετε. Αδειάζεται τη ζύμη σε μεγάλη καλά βουτυρωμένη φόρμα για κέικ, με άνοιγμα στο κέντρο.

Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Όταν το βγάλετε από το φούρνο, αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά και αναποδογυρίζετε σε πιατέλα.

Αφήστε το να κρυώσει εντελώς.

Με την επικάλυψη καλύπτετε ολόγυρα το κέικ.

Για την επικάλυψη
Στο μεταξύ φτιάχνουμε την γκανάζ.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με βούτυρο για λίγα λεπτά να πάρει μια βράση.

Την ρίχνουμε στη ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Στο τέλος καλύπτουμε το κέικ με την επικάλυψη και πασπαλίζουμε με σταγόνες σοκολάτας.

πηγή : athensmagazine

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK