Νήπιο κάθεται δίπλα σε έναν γυμνασμένο τύπο στο αεροπλάνο. Μόλις το παιδί τον κλωτσάει, η μητέρα καταγράφει την ευγενική αντίδραση του άντρα

«Οι άνθρωποι είναι ανυπόμονοι και μπορούν να γίνουν αγενείς, ιδιαίτερα με τα μικρά παιδιά», γράφει μια μητέρα σε μια ανάρτησή της στο Facebook, στη σελίδα “Love What Really Matters”. Στον χαοτικό κόσμο που ζούμε σήμερα, αυτό είναι πολύ απογοητευτικό για τους ανθρώπους με παιδιά – ιδιαίτερα με εκείνους που είτε έχουν είτε θέλουν να πάρουν τα παιδιά τους μαζί στο αεροπλάνο.

hair-22

Δυστυχώς, όταν οι γονείς επιβιβάζονται με τα μικρά τους παιδιά σε ένα αεροπλάνο, οι περισσότεροι επιβάτες αποφεύγουν να κάθονται δίπλα τους. Ο επιβάτης που αναγκαστικά θα καθίσει δίπλα τους θα συμπεριφερθεί με απρόθυμη καλοσύνη (αν όχι αγένεια) στο σύνολο της πτήσης. Μια μητέρα ανησυχούσε ότι αυτή θα ήταν η αντίδραση που θα είχε όταν πήγαινε να καθίσει στη θέση της, η οποία ήταν δίπλα σε έναν ψηλό, γεροδεμένο άνδρα. Αλλά ευτυχώς, έπεσε έξω.

Όταν μια ανήσυχη μητέρα επιβιβάστηκε στις 9:30 μ.μ. στην πτήση της WestJet με τον αριθμό 1221 από το Fort Lauderdale, με το μικρό της γιο, οι φόβοι της έφυγαν αμέσως όταν ο συνεπιβάτης της έδειξε μια άλλη στάση, μια αληθινή καλοσύνη σε ένα μικρό παιδί που δεν ήξερε καν.

Loading...

Επειδή η πτήση ήταν η δεύτερη αυτού του μικρού αγοριού σε όλη του τη ζωή, η μητέρα του φοβήθηκε πως ο μικρός θα ήταν νευρικός και ανήσυχος. «Παρά το γεγονός ότι ο γιος μου συμπεριφέρθηκε καλά και ήσυχα στην πτήση, είχα ένα άγχος μέχρι να φτάσουμε», γράφει σε αυτόν τον άγνωστο στην ανάρτησή της στο Facebook.

loading...

Η μητέρα αυτή θέλει να ευχαριστήσει αυτόν τον άγνωστο για τις καραμέλες και τις τσίχλες που προσέφερε στον γιο της κατά την απογείωση, που τον σκέπαζε κάθε φορά που του έπεφτε η κουβέρτα του, που τον άφησε να ξεκουράσει τα κουρασμένα πόδια του στην αγκαλιά του, που του έκανε παρέα, και γενικά, για το ότι ξέρει πώς να συμπεριφέρεται σε ένα παιδί.

«Ευχαριστούμε που έκανες την πτήση μας ένα μάθημα συμπόνιας και κατανόησης για τους άλλους. Αυτό το μικρό αγόρι κάποια στιγμή θα γίνει ένας άντρας (ελπίζω σαν κι εσένα) και θα αντιγράψει τη συμπεριφορά σου πολύ περισσότερο απ’ όσο φαντάζεσαι,» γράφει η ανήσυχη μητέρα.

Μόλις το γράμμα έγινε viral, ο ευγενικός κύριος, ο οποίος ονομάζεται Ali Hyseni, τελικά το έλαβε, και απάντησε, «Ήταν για μένα τεράστια ευχαρίστηση να γνωρίσω μια τόσο αγαπημένη οικογένεια. Παρόλο που δεν δείχνει αυτή την εικόνα, ο παππούς του μικρού αγοριού είναι αυτός που πρέπει να πάρει αυτή την αναγνώριση. Η υπομονή και η καλοσύνη που δείχνει στον εγγονό του είναι συγκινητική… Θα πρέπει όλοι μας να προσπαθήσουμε να μοιάσουμε σε αυτόν τον άνθρωπο.»

Οι ενέργειες αυτού του ανθρώπου μας δείχνουν ότι ένα μικρό κομμάτι καλοσύνης, υπομονής, και κατανόησης μπορεί να φτιάξει την ημέρα κάποιου.

Εδώ είναι ολόκληρο το γράμμα – Απολαύστε το!

«Πετάξαμε με την πτήση της WestJet, αριθμός 1221, από το Fort Lauderdale, στις 9:30 μ.μ. (και φτάσαμε στο Toronto μετά τα μεσάνυχτα) με ένα μικρό παιδί που η μοναδική εμπειρία που είχε με τα αεροπλάνα ήταν την προηγούμενη εβδομάδα.

Τη στιγμή που σε είδα (έναν ψηλό, γεροδεμένο άνδρα γύρω στα 20κάτι), ανησύχησα ότι δεν θα σου άρεσε να καθίσεις δίπλα σε ένα μικρό παιδί. Ήμουν εντελώς λάθος, και είμαι τόσο ευγνώμων γι’ αυτό.

Η ένδειξη για τη ζώνη ασφαλείας παρέμεινε αναμμένη για ένα αρκετά μεγάλο μέρος της πτήσης μας, λόγω αναταράξεων, που σήμαινε ότι αντί ο μικρός να κάθεται στην αγκαλιά μου ή την αγκαλιά του παππού του, έπρεπε να είναι δεμένος στο κάθισμα, δίπλα σου.

Δεν είχα ρωτήσει το όνομά σου, αλλά σε ευχαριστώ πολύ που τον σκέπαζες με την κουβέρτα του όταν εκείνη έπεφτε. Σε ευχαριστώ που φρόντισες να γυρίσεις το φως της καμπίνας μακριά του, όταν εκείνος αποκοιμήθηκε. Σε ευχαριστώ που ήσουν ευγενικός και που του έκανες παρέα, ακόμη κι αν δεν ήσουν υποχρεωμένος να το κάνεις. Σε ευχαριστώ που του έδωσες καραμέλες και τσίχλα για τα αυτιά του. Σε ευχαριστώ που τον άφησες να ξεκουράσει λίγο τα κουρασμένα του πόδια στην αγκαλιά σου. Και σε ευχαριστώ που μας βοήθησες να κατεβάσουμε τις χειραποσκευές.

Παρά το γεγονός ότι ο γιος μου γενικά συμπεριφέρθηκε καλά και ήσυχα, εγώ ανησυχούσα για το αν θα καθόταν ήσυχος, ειδικά κατά την απογείωση και προσγείωση. Οι άνθρωποι είναι, επίσης, αγενείς και ανυπόμονοι, ιδιαίτερα με τα μικρά και κουρασμένα παιδιά.

Ευχαριστούμε που έκανες την πτήση μας ένα μάθημα συμπόνιας και κατανόησης για τους άλλους. Αυτό το μικρό αγόρι κάποια στιγμή θα γίνει ένας άντρας (ελπίζω σαν κι εσένα) και θα αντιγράψει τη συμπεριφορά σου πολύ περισσότερο απ’ όσο φαντάζεσαι. Όταν κάνεις κι εσύ παιδιά, σίγουρα θα γίνεις ένας καταπληκτικός πατέρας.

Με αγάπη,
Μια ανήσυχη μητέρα

πηγή : diaforetiko

loading...
Loading...