Μεγαλώσαμε και μυαλό δε βάλαμε! 5 πράγματα που λατρεύουμε το Πάσχα, όπως όταν ήμασταν παιδιά

Ναι ναι, επιτέλους ήρθε το Πάσχα για να πάρουμε κι εμείς οι έρμοι μια ανάσα κι εν τέλει να κοιμηθούμε σαν άνθρωποι. Ωστόσο, ακόμα κι αν μεγαλώσαμε και θεωρούμαστε πλέον γαϊδούρια για μερικά πράγματα, τα περιμένουμε όπως τα μικρά παιδιά μέσα στο Πάσχα. Κι αυτό δεν είναι καθόλου κακό, αφού όλοι μας κατά βάθος είμαστε ακόμα παιδιά ανεξαρτήτου ηλικίας.

Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τα πράγματα που λατρεύαμε όταν ήμασταν παιδιά και τα λατρεύουμε το ίδιο ακόμα και τώρα που είμαστε… μεγάλα παιδιά:

#1 Τη λαμπάδα της νονάς

Όσο να πεις, όταν βλέπεις τον νονό ή τη νονά να φέρνει τη λαμπάδα και κάποιο δώρο (σ’ αυτήν την ηλικία συνήθως λεφτά), η χαρά είναι απερίγραπτη. Γενικά οποιοδήποτε δώρο και μόνο σαν πράξη μας ανεβάζει πάρα πολύ τη διάθεση και δημιουργεί ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό μας.

Loading...

#2 Τα σοκολατένια αυγά και τα λαγουδάκια

Το Πάσχα, τα αυγά έχουν την τιμητική τους. Και φυσικά ακόμα μεγαλύτερη τιμητική έχουν τα σοκολατένια αυγά, που είναι σίγουρο ότι τα εξαφανίζουμε (a.k.a τρώμε) σε μερικά δευτερόλεπτα. Βέβαια η μπάλα μαζί με τα αυγά παίρνει οτιδήποτε κυκλοφορεί, από λαγουδάκια μέχρι κοτοπουλάκια αρκεί να είναι φτιαγμένα από σοκολάτα.

#3 To χαρτζηλίκι από τους παππούδες και τις γιαγιάδες

Όπως τα Χριστούγεννα έτσι και το Πάσχα, οι αγαπημένοι μας παππούδες αλλά και γιαγιάδες από την καλή τους την καρδιά, ανοίγουν τα πορτοφόλια τους και μας ενισχύουν με κατιτίς, γιατί πέρα από την πλάκα στηριζόμαστε και σ’ αυτά τα δώρα. Οπότε respect!!

#4 To τσούγκρισμα των αυγών

Μετά την Ανάσταση πιστεύω πως όλοι μας περιμένουμε πώς και πώς για να τσουγκρίσουμε τα αυγά, προκειμένου να δούμε ποιος θα είναι ο νικητής. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι σαν τη βασιλόπιτα των Χριστουγέννων, βέβαια σ’ αυτήν την περίπτωση είναι πιο εύκολο να κλέψεις αφού αν πάρουμε ένα ξύλινο αυγό τους κάνουμε όλους σκόνη.

#5 Nα πετάξουμε κροτίδες και δυναμιτάκια

Το συγκεκριμένο «έθιμο» συνήθως λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια της Ανάστασης, αλλά και την επόμενη μέρα κατά τη διάρκεια του σουβλίσματος του αρνιού. Ντάξει δε λέω ότι έχουμε κούτες από δυναμιτάκια στην αποθήκη, αλλά όσο να πεις έχει λίγο τζέρτζελο να πετάξουμε κανά δυό, για το καλό!

Πηγή : neopolis

loading...