Fumara.gr
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καρυδοκουραμπιέδες Αρκαδίας

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

16122-810x425

Καρυδοκουραμπιέδες Αρκαδίας

Υλικά

Για περίπου 60 καρυδάτα

1 κιλό καρυδόψιχα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

8 ασπράδια αυγού

1 φλιτζάνι φριγανιά τριμμένη

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας κανέλλα

1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο

Για το πασπάλισμα

ανθόνερο

ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Αλέθετε τα καρύδια στο μπλέντερ και τα ανακατεύετε με τη ζάχαρη, τη φριγανιά, και τα κανελογαρίφαλα.

Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την ανακατεύετε με το μείγμα των καρυδιών. Παίρνετε μικρές ποσότητες από το μείγμα και πλάθετε μισοφέγγαρα.

Τα αραδιάζετε σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο στους 175° C για 15′.

Όταν τα βγάλετε από το φούρνο, τα αλείφετε με ανθόνερο και τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

πηγή : icookgreek