Fumara.gr
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη ψητή γαλοπούλα ή ψητό κοτόπουλο, ξεκινάει με αυτό το αστείο τέχνασμα. Θα γλύφεται τα δάχτυλά σας

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Πριν μερικές εβδομάδες, είδα ένα επεισόδιο της εκπομπής  Worst Cooks in America, όπου μερικοί διάσημοι διαγωνιζόμενοι διδάσκονταν πώς να “σπάσουν” το πουλερικό.

Δεν ξέρουν όλοι τι σημαίνει και γιατί γίνεται.

Είναι μια τεχνική που ξεκίνησε τον 18ο αιώνα και έχει να κάνει με την αφαίρεση του οστού από την πλάτη του πουλερικού, ώστε να γίνει ίσιο σε σχήμα πεταλούδας πριν μαγειρευτεί.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη μέθοδο σε κοτόπουλο, γαλοπούλα και άλλα πτηνά.

Υπήρξε μια μικρή αναζωπύρωση της τεχνικής κατά τα τελευταία χρόνια, και μερικοί άνθρωποι προτιμούν να ακολουθήσουν αυτή τη τακτική στο ψήσιμο. Το βασικό προτέρημα είναι ότι , χρειάζεται λιγότερο χρόνο για να το μαγειρέψετε – μιλάμε για σχεδόν το μισό του χρόνου μαγειρέματος.

Κάθε τμήμα του δέρματος γίνεται χρυσό και τραγανό, ενώ το πουλί παραμένει ζουμερό. Η συμπίεση του πουλιού του επιτρέπει να μαγειρευτεί ομοιόμορφα και το σερβίρισμα είναι πολύ πιο εύκολο! Το μόνο μέρος που μπορεί να χάσετε είναι το ψευδάργυρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την ημέρα των ευχαριστιών που έρχεται αυτό το μήνα, ορισμένοι από εσάς μπορεί να ψάχνετε για έναν διαφορετικό τρόπο για να προετοιμάσετε τη γαλοπούλα σας. Αν δεν σας πειράζει η παρουσίασή του, τότε αυτή η γαλοπούλα θα μπορούσε να είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε!

Αυτή η επίδειξη βίντεο από το Bon Appetit καθορίζει όλα τα βήματα – συμπεριλαμβανομένου ενός γύρου ενθουσιωδών εξετάσεων γευσιγνωσίας.

  1. Κόψτε το

    Τοποθετήστε την γαλοπούλα σας σε ένα ξύλο κοπής, με το στήθος προς τα κάτω. Κόψτε τη σπονδυλική στήλη.

  2. Γυρίστε το πουλί

    Αναποδογυρίστε το και σπρώξτε προς τα κάτω το στέλεχος του στήθους μέχρι να σπάσει.

  3. Μαγειρέψτε το

    Βάλτε τα μπαχαρικά σας από την προηγούμενη νύχτα, κάντε τη “πεταλούδα” και μαγειρέψτε την σε ένα φούρνο που έχει προθερμανθεί στους 450 ° Fahrenheit. Αφήστε το να ψηθεί για 30 λεπτά.

  4. Ολοκληρώστε το

    Μειώστε τη θερμοκρασία στους 350 ° Fahrenheit. Μαγειρέψτε για 1 ώρα και βγάλτε το από το φούρνο.

Παρακολουθήστε το βίντεο για λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με το πώς θα το πετύχετε. Δεν θα πιστέψετε τα αποτελέσματα μετά από μόλις 90 λεπτά ψησίματος.

Όταν είναι στο φούρνο, καλό είναι να κάνετε γρήγορους ελέγχους με το θερμομέτρο. Όσον αφορά το μαγείρεμα του πουλιού, το ψήσιμο του φούρνου δεν είναι η μόνη σας επιλογή. Νιώστε ελεύθεροι να ρίξετε τη γαλοπούλα σας στη σχάρα για να της δώσετε μια ωραία, καπνιστή γεύση.

Όταν το βγάλετε από το φούρνο, φροντίστε να αφήσετε  για 30 λεπτά. Αυτό το βήμα του επιτρέπει να απορροφήσει τους χυμούς του, καθιστώντας ευκολότερη την κοπή.

Εάν δεν είστε σίγουροι για την αποκοπή της σπονδυλικής στήλης της γαλοπούλας σας, μπορείτε πάντα να πάτε σε ένα κρεοπωλείο να το κάνουν για σας.

Τι νομίζετε για αυτή τη μέθοδο μαγειρέματος γαλοπούλας; Έχετε δοκιμάσει ποτέ να το κάνετε; Είναι κάτι που θα θέλατε να δοκιμάσετε για την ημέρα των ευχαριστιών;

.fumara.gr