Γιατροί είπαν σε έγκυο γυναίκα να αφήσει το ένα μωρό της να πεθάνει για να ζήσει το άλλο, δεν τους άκουσε και σήμερα έχει 2 υγιέστατα παιδιά

Μία εγκυμονούσα μητέρα που έμαθε ότι έπρεπε να πεθάνει το ένα από τα δίδυμά της έτσι ώστε το άλλο να μπορεί να επιβιώσει έχει σήμερα δύο υγιή μωρά που αψήφησαν τις πιθανότητες των γιατρών.

Η Amie MacDonald και ο σύζυγός της Paul ενημερώθηκαν από τους γιατρούς ότι ο γιος τους Ellis είχε μόλις δύο εβδομάδες ζωής λόγω ενός σπάνιου προβλήματος στη μήτρα της Amie.

Ο Ellis δεν μεγάλωνε σωστά επειδή ο δίδυμος αδερφός του Blair είχε πάρει πολύ περισσότερα θρεπτικά συστατικά απ’ ότι εκείνος.

Amie MacDonald, 29 και ο σύζυγός της είπαν ότι το αγέννητο μωρό Ellis είχε εβδομάδες για να ζήσει ενώ ήταν στη μήτρα

Το ζευγάρι έπρεπε να πάρει μία αδύνατη απόφαση και ενημερώθηκε επίσης ότι εάν ο Ellis πέθαινε ενώ ήταν στη μήτρα θα μπορούσε σκοτώσει και τον Blair.

Μια σπάνια κατάσταση σήμαινε ότι ο δίδυμος Μπλερ του Ellis έλαβε περισσότερες θρεπτικές ουσίες από τον πλακούντα και έμοιαζε σαν να «συρρικνώσαμε» στη μήτρα

Όμως αποφάσισαν να μην κάνουν οποιαδήποτε παρέμβαση και να αφήσουν την κατάσταση στα χέρια του Θεού.

Η 29χρονη Amie,  που ζει στη Γλασκώβη, δήλωσε: “Οι γιατροί είπαν να αφαιρέσουν τον Ellis για να σώσουν τον Blair, αλλά τώρα, όταν τους κοιτάζω, ξέρω δεν θα τα κατάφερναν χωρίς να έχουν ο ένας τον άλλον. Είναι ένας δεσμός που δεν μπορούσε να σπάσει,” αναφέρει στην Express.

Αφού εξέτασαν την κατάσταση που βρισκόταν η Amie, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο καλύτερος τρόπος για να θρέψει τον πλακούντα ήταν να πίνει πέντε λίτρα νερού την ημέρα, κόβοντας τα ζαχαρούχα τρόφιμα και τρώγοντας πολλές πρωτεΐνες.

Amie, 29 είπαν ότι η καλύτερη επιλογή θα ήταν να τερματίσει τον Ellis έτσι ώστε ο δίδυμος Μπλερ να έχει περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης αλλά από τότε έχει γεννήσει και τα δύο υγιή μωρά

Η Amie ακολούθησε αυστηρά αυτές τις οδηγίες και γέννησε τα δίδυμα της τον Ιούνιο του περασμένου έτους στις μόλις 29 εβδομάδες της εγκυμοσύνης της.

Οι γονείς, που έχουν έναν ακόμη γιο, τον 8χρονο Lewis, ενθουσιάστηκαν όταν έμαθαν ότι η Amie θα γεννούσε τα δίδυμα ενώ τα νέα ήταν τόσο συγκλονιστικά που δυσκολεύονταν να τα πιστέψουν.

Η Amie θυμάται: “Μας έδειξαν ένα υπερηχογράφημα των αγοριών και φαινόταν σαν να είχε μαζευτεί στον αμνιακό σάκο του. Δεν είχε καθόλου υγρό εκεί και δεν μπορούσε να κινηθεί. Ήταν τρομακτικό το γεγονός ότι τα δίδυμα διέτρεχαν τέτοιο κίνδυνο.”

Τα θαύματα αγόρια που είναι «θαυμαστές μαχητές» είναι τώρα οκτώ μηνών και είναι ευτυχισμένοι και υγιείς  

Πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια της εξέτασης των 24 εβδομάδων ο γιατρός της της έλεγε να μην ανησυχεί πια.

Μόλις πέντε εβδομάδες αργότερα τα δίδυμα έπρεπε να γεννηθούν επειδή υπήρχε πρόβλημα με μία από τις βαλβίδες καρδιάς του Ellis.

Ο νεογέννητος Ellis έπρεπε να υποβληθεί σε μία επέμβαση στο έντερο και μία στα μάτια ως αποτέλεσμα της πρόωρης γέννησης των δίδυμων και υπέφερε επίσης από μια σειρά λοιμώξεων.

Ωστόσο, σε οκτώ μήνες, οι δυο «απίστευτοι μαχητές» τα πάνε περίφημα.

Η Amie είπε: “Ήταν το πιο εκπληκτικό συναίσθημα στον κόσμο αυτό που νιώσαμε όταν τους πήραμε και τους δυο στο σπίτι και ήμασταν όλοι μαζί σαν οικογένεια μετά από όλα όσα είχαμε περάσει.”

πηγή : diaforetiko.gr

Διαβάστε επίσης: