Fumara.gr
ΓΥΝΑΙΚΑ

Φυσιολογικός τοκετός Vs Καισαρικής: Οι 4 σημαντικές αλήθειες που πρέπει να γνωρίζει κάθε γυναίκα!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η γέννα είναι μια συγκλονιστική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας, με ανάμεικτα συναισθήματα χαράς και αγωνίας.

Μια γυναίκα μπορεί να γεννήσει με φυσιολογική γέννα ή με καισαρική τομή. Και οι δύο μέθοδοι έχουν μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα, που αναλύουμε παρακάτω. Αν και η φυσιολογική γέννα είναι ο πιο φυσικός και απλός τρόπος για να γεννήσει μια γυναίκα, ολοένα και περισσότερες γυναίκες επιλέγουν να φέρουν στον κόσμο το μωρό τους με καισαρική τομή.

Ας δούμε και τις δύο διαδικασίες.

Φυσιολογικός τοκετός

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι μικροοργανισμοί που προέρχονται από την κολπική οδό προκαλούν την παραγωγή ειδικών κυτοκινών, που προάγουν την φυσιολογική ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματος του βρέφους. Από φυσιολογική άποψη, ο χρόνος ανάρρωσης μετά τη φυσιολογική γέννα είναι μικρότερος από την καισαρική τομή, και η μητέρα μπορεί να κρατήσει και να θηλάσει το μωρό αμέσως μετά την γέννα. Και από την ψυχολογική άποψη, η μητέρα αισθάνεται κουρασμένη, αλλά πιο δυνατή, γνωρίζοντας ότι έχει συμμετάσχει ενεργά στη γέννηση του παιδιού της

Δύο κοινές μέθοδοι της φυσιολογικής γέννας είναι με τη χρήση λαβίδων ή αναρρόφησης. Η απόφαση λαμβάνεται από το γιατρό ανάλογα με την περίπτωση. Τα μόνα μειονεκτήματα αυτής της μεθόδου είναι ότι μερικές φορές το μωρό μπορεί να τραυματιστεί με τις λαβίδες ή την αναρρόφηση, αλλά τέτοιες περιπτώσεις είναι σπάνιες και η διαδικασία εκτελείται από έναν έμπειρο χειρουργό.

Καισαρική τομή

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι χειρουργοί προτείνουν καισαρική τομή, μόνο υπάρχει κάποιος κίνδυνος για τη γέννηση του παιδιού. Στις μέρες μας, περισσότερες οι γυναίκες επιλέγουν συνειδητά αυτή τη μέθοδο, καθώς είναι λιγότερο επώδυνη και λιγότερο χρονοβόρα. Αναμφίβολα, οι ώρες γέννας και ο πόνος μπορούν να αποφευχθούν με αυτή τη μέθοδο, αλλά αυξάνει τις πιθανότητες των λοιμώξεων και απαιτείται μεγαλύτερος χρόνος ανάρρωσης.

Αυτή είναι η διαδικασία της καισαρικής τομής.

Οι δύο μέθοδοι διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό η μία από την άλλη, και έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο βασικός στόχος είναι η ασφάλεια και η υγεία του βρέφους και της μητέρας. Κάθε περίπτωση και κάθε εγκυμονούσα είναι διαφορετική, και χρήζει διαφορετικής αντιμετώπισης.

πηγή : athensmagazine