Χρόνιος καπνιστής νόμιζε ότι έπαθε καρκίνο του πνεύμονα αλλά οι γιατροί ανακάλυψαν ότι ο όγκος ήταν ένας κώνος από Playmobil

Όταν ένας μακροχρόνιος καπνιστής πήγε σε μια κλινική με προβλήματα στην αναπνοή, οι γιατροί πίστευαν ότι είχε όγκο στους πνεύμονες.

Ωστόσο, δεν μπορούσαν να σταματήσουν να γελούν όταν αφαιρέθηκε ο “όγκος” – αυτό που βρήκαν στα πνευμόνια του ήταν κάτι εντελώς απροσδόκητο!

Ο 50χρονος Paul Baxter από το Preston του Ηνωμένου Βασιλείου, νόμιζε ότι είχε ένα βαρύ κρύωμα και πήγε σε μια κλινική για να κάνει εξετάσεις. Στη συνέχεια, οι γιατροί βρήκαν “κάτι μικρό και πορτοκαλί” στο κάτω μέρος του πνεύμονα κατά τη διάρκεια μιας βρογχοσκόπησης.

©Facebook | Paul Baxter

Αρχικά, οι γιατροί πίστευαν ότι ο ασθενής είχε όγκο, καθώς ήταν μακροχρόνιος καπνιστής – αλλά ο όγκος αποδείχθηκε ότι ήταν κάτι άλλο, κάτι που δεν περίμεναν μάλιστα.

Τελικά αποδείχτηκε ότι αυτό το “κάτι” ήταν στην πραγματικότητα ένας “κυκλοφοριακός κώνος των Playmobil”, ένα παιχνίδι το οποίο ο Baxter είχε εισπνεύσει κατά λάθος όταν ήταν παιδί!

Ο Baxter βρήκε ολόκληρη την κατάσταση “απολύτως ξεκαρδιστική” και είπε στο BBC αυτό που σχεδίαζε να κάνει με τον κώνο.

“Θα το κρατήσω για ενθύμιο,” είπε ο Baxter.

©Facebook | Practical Sonography

Όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο ο κώνος κατέληξε στον πνεύμονά του, ο Baxter είπε ότι δεν υπάρχει κανένα περιστατικό που να του θυμίζει κάτι.

“Έκανα ό,τι κάνει κάθε παιδί. Πρέπει να το είχα στο στόμα μου και να έπεσα από την τσουλήθρα. Αλλά δεν θυμάμαι να ένιωσα τίποτα,” είπε. “Ήταν κολλημένο εκεί για 40 χρόνια. Είχα πνευμονία όταν ήμουν 18 και δεν φάνηκε τίποτε. Ήμουν στο νοσοκομείο το 2004 με απόστημα εγκεφάλου και είχα κάνει μαγνητική τομογραφία, αλλά και πάλι δεν μου βρήκαν τίποτα.”

Ανέφερε, επίσης, την αντίδραση των γιατρών όταν συνειδητοποίησαν ότι ήταν ο κυκλοφοριακός κώνος που είχε χάσει ο Baxter σε ηλικία 7 ετών.

©Facebook | Table Mountain Toys

“Είπαν ότι έβλεπαν κάτι πορτοκαλί στο κάτω μέρος του πνεύμονα μου… Δεν μπορούσα να σκεφτώ τι μικρό και πορτοκαλί θα μπορούσε να είναι εκεί. Όταν το έβγαλαν, όλοι άρχισαν να γελούν, οι γιατροί, οι νοσηλευτές, όλοι,” είπε.

“Δεν το πέταξα. Είναι μέσα σε ένα βάζο που μου έδωσαν, στο ντουλάπι. Θα το κρατήσω για πάντα!”

πηγή : diaforetiko

Διαβάστε επίσης: