Απίστευτο! Έτρωγε μόνο μπανάνες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της και δείτε τι έπαθε.

www.koyzoylo.gr

«Είμαι η ζωντανή απόδειξη… ότι μια γυναίκα δεν χρειάζεται να γίνει σαν φάλαινα στην εγκυμοσύνη της».

Αυτή η σοκαριστική δήλωση που εξόργισε πολλές νέες μητέρες, ανήκει στην φωτογράφο Λόνι Τζέιν Αντονι η οποία γέννησε πριν ένα μήνα αγοράκι και η οποία όταν βρισκόταν στον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της είχε προκαλέσει σάλο, δηλώνοντας πως τρώει ημερησίως μόνο 20 μπανάνες, ακολουθώντας πιστά μια άκρως επικίνδυνη δίαιτα.

«Εβαλα 17 κιλά όταν ήμουν έγκυος, τα οποία ήταν υγρά και το… μωρό. Στις δύο πρώτες ημέρες μετά τη γέννα έχασα 10 κιλά.

Ενα μήνα μετά είμαι ξανά στα κανονικά κιλά μου χάρη στη γιόγκα και το ποδήλατο», λέει η 25χρονη μητέρα σήμερα και προσθέτει:

«Είμαι η ζωντανή απόδειξη ότι δεν χρειάζεται να γίνεις φάλαινα στην εγκυμοσύνη. Δεν χρειάζεται μια γυναίκα να βάλει δεκάδες κιλά τα οποία δεν θα χάσει ποτέ.

Μπορούμε να μείνουμε πραγματικά υγιείς».

Η νεαρή γέννησε στις 2 Μαρτίου ένα υγιέστατο αγοράκι το οποίο όπως λέει τώρα η φωτογράφος, τρώει ακατάπαυστα, θηλάζει, μεγαλώνει, κοιμάται και γενικά είναι ένα χαρούμενο, κανονικό παιδί.

Μάλιστα, στην ιστοσελίδα της γράφει ότι σκέφτεται σοβαρά να μεγαλώσει τον μικρό ως χορτοφάγο, τονίζοντας, όμως, ότι ούτως ή άλλως όταν θα μεγαλώσει θα έχει το δικαίωμα να κάνει τις δικές του διατροφικές επιλογές.

Κατά την εγκυμοσύνη της η 25χρονη κατανάλωνε τροφές που απέδιδαν 80% υδατάνθρακες, 10% πρωτεΐνες, και μόλις 10% σε λίπος, ενώ τα γεύματά της περιελάμβάναν:

μπανάνες, λίγα smoothies, πουρές από μπανάνες, λίγοι καρποί, μπανάνες, καμιά σαλάτα και πάλι… μπανάνες.

Από την πλευρά τους, πάντως, διατροφολόγοι και γιατροί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επικίνδυνες δίαιτες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τονίζοντας ότι τα λιπαρά είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη του εγκεφάλου του μωρού και της όρασής του.

Παράλληλα, βοηθούν τον πλακούντα και άλλους ιστούς να αναπτυχθούν, ενώ μελέτες έχουν δείξει ότι αποτρέπουν τον κίνδυνο γέννησης ενός ελλιποβαρούς μωρού.

Η επικεφαλής διατροφολόγος του nutricenter.com Σόνια Γουίλκινσον μιλώντας στη Daily Mail, ανέφερε, επίσης, ότι σε καμία περίπτωση η δίαιτα που ακολούθησε η Αυστραλή δεν συστήνεται σε εγκύους και ότι οι πρωτεΐνες και τα λίπη είναι ιδιαίτερα σημαντικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Τα αμινοξέα που συνθέτουν τις πρωτεΐνες είναι τα δομικά στοιχεία των κυττάρων του σώματός μας και συνεπώς του μωρού.

Μάλιστα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι έγκυες να λαμβάνουν πρωτεΐνες κατά τη διάρκεια του δεύτερου και του τρίτου τριμήνου της εγκυμοσύνης, όταν το μωρό μεγαλώνει με μεγάλη ταχύτητα.

.fumara.gr

Διαβάστε επίσης: