9 οφέλη του ελαίου γκρέιπφρουτ που πρέπει να γνωρίζετε. Ιδικά με το ν. 6 εντυπωσιαστήκαμε!

Η δίαιτα του γκρέιπφρουτ του 1980  άρχισε! Αυτό το δυναμικό φρούτο μπορεί να κάνει πολλά καλά σε σας και στην υγεία σας αν το καταναλώνετε μέσα στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής και αν χρησιμοποιηθεί σαν αιθέριο έλαιο για να βοηθήσει ποικίλες ασθένειες και συμπτώματα .

Περιέχει αντιοξειδωτικά και έχει θεραπευτικές ιδιότητες που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε ώστε να καταπολεμήσετε προβλήματα δυσπεψίας στρες ,ακόμη και χρόνιων μολύνσεων.  .  Τα αιθέρια έλαια φτιάχνονται , με την απόσταξη και εξαγωγή των θετικών συστατικών του φυτού και μουλιάζοντας τα σε έλαιο ώστε να μεταφέρει τις ιδιότητες του.

*Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το έλαιο γκρέιπφρουτ μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο δέρμα εάν η περιοχή εκτεθεί σε σε δυνατό ηλιακό φως. Οπότε αποφύγετε τον ήλιο μετα τη χρήση αιθέριου έλαιου γκρέιπφουτ ή ξεπλύνετε το καλά .

1. Αντισηπτικό

Χρησιμοποιήστε το έλαιο, για να θεραπεύσετε μελανιές και κοψίματα, όπως επίσης να μειώσετε την ακμή. .

2. Καταπολεμάει τις μολύνσεις 

Ο Dr. Axe λέει ότι το αιθέριο έλαιο έχει αντιμυκητιακές ιδιότητες ,που βοηθάνε να μειωθεί τα βακτήρια. Επίσης μπορεί να βοηθήσει στις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.

3Αντιοξειδωτικό

Όπως όλα τα εσπεριδοείδη φρούτα , έτσι και το γκρέιπφρουτ περιέχει βιταμίνη  C που είναι γεμάτη αντιοξειδωτικά συστατικά. Ο Mercola λέει ότι αυτά τα αντιοξειδωτικά Βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα , καταπολεμούν την πρόωρη γήρανση και βοηθούν στην όραση και την απώλεια ακοής.

4. Αντιβακτηριδιακά

Μπορεί αν βοηθήσει στη. εξαφάνιση επιβλαβών βακτηρίων του φαγητού και του νερού . Ήθιστε να χρησιμοποιείτε για την καταπολέμηση δερματικών μολύνσεων , μυκήτων και παράσιτων.

5. Μειωτικό όρεξης 

Το Livened Up εξηγεί ότι το έλαιο γκρέιπφρουτ μπορεί να κάνει παραπάνω από το να μειώσει την όρεξη για φαγητό , μπορεί να περιορίσει την επιθυμία για τροφές που μπορεί να σας εκτροχιάσουν από τις υγιεινές σας συνήθειες .

6. Αντικαταθλιπτικό 

Ο Dr. Axe προτείνει να εισπνέεται αρωματικά από γκρέιπφρουτ – πιθανόν σε αρωματικό χώρου ή σε αρωματικό έλαιο  με ρεσό , βοηθάει στην κατάθλιψη διαιγείροντας κάποιες συγκεκριμένες ορμόνες στον εγκέφαλο.

7. Αγχολυτικό

Το άρωμα του γκρέιπφρουτ βοηθάει να τονωθείτε και να είστε διαυγείς . Δοκιμάστε να το προσθέσετε στο μπάνιο , ή να το χρησιμοποιήσετε ως αρωματικό ώστε να έχετε λιγότερο στρες.

8. Ενισχυτικό χώνεψης

Βάλτε λίγο έλαιο  γκρέιπφρουτ στην περιοχή του στομάχου για να διεγειρεται τη λειτουργία της χώνεψης.

9. Καταπολεμά το hangover 

Το άρωμα του βοηθάει να χαλαρώσετε αν έχετε επώδυνο  hangovers,Επίσης είναι πολύ καλό στο να διεγείρει το συκώτι και τη σπλήνα βάζοντας λίγες σταγόνες ελαίου στο νερό σας.

Fumara.gr

το διαβάσαμε : remedydaily.com

Διαβάστε επίσης: