Fumara.gr
ΧΡΗΣΙΜΑ

8 Φαινομενικά άχρηστα πράγματα που όταν δείτε τη χρήση τους θα μείνετε!(ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ρίξατε μια πραγματικά καλή, σκληρή ματιά στα οικιακά σας αντικείμενα;

Ίσως έχετε αυτή τη νοοτροπία “αρπάξτε-και-πηγαίνετε” και μην δώσετε για τα απαραίτητα είδη υπερβολική σκέψη. Λειτουργούν, οπότε γιατί να δώσετε μεγάλη προσοχή σε αυτό το μυστηριώδες χαρακτηριστικό που φαίνεται να μην ταιριάζει, έτσι;

Λανθασμένο! Οι πιθανότητες είναι να μην ξέρετε τα πάντα για τα αγαπημένα σας αντικείμενα. Στην πραγματικότητα, πολλά έρχονται εξοπλισμένα με εξαιρετικά χρήσιμα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που είναι κρυμμένα, δεν θα μπορούσατε ποτέ να βασίζεστε στη διαίσθηση μόνο για να τα αξιοποιήσετε.

Δεν  μας πιστεύετε; Απλά δείτε αυτά τα 8 παραδείγματα φαινομενικά άχρηστων χαρακτηριστικών των προϊόντων και θα δείτε γρήγορα τι εννοούμε.

  1. Οι τρύπες στις πλευρές των αθλητικών σας Chuck Taylor’s

    Όχι, αυτά τα επιπλέον ζεύγη μεταλλικών τρυπών δεν είναι δήλωση μόδας. Έχουν συμπεριληφθεί για να προσφέρουν στους ανθρώπους με στενό πάτημα έναν τρόπο πιο ευπροσάρμοστο. Ακριβώς περάστε τα πρώτα ζεύγη βρόχων κανονικά, περάστε από τις δύο οπές και από τις δύο πλευρές και σφίξτε. Ποιος να το φανταζόταν;

  2. Η φούντα στο χειμερινό σκούφο σας

    Αυτό το κομψό στοιχείο σχεδίασης χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά ως κάτι που ήταν απλώς χρηστικό. Βλέπετε, η πρησμένη μικρή φούντα ήταν αρχικά συνδεδεμένη με τα καπέλα των ναυτικών, για να προσδώσει πρόσθετη προστασία και προστασία στα κεφάλια τους. Μπορεί να μην είναι κράνος ποδοσφαίρου, αλλά μάλλον απέτρεψε έναν μώλωπα ή δύο!

  3. Τα πτερύγια στα κουτάκια των χυμών

    Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί υπάρχουν μικρά, τριγωνικά πτερύγια στα κουτιά χυμών σας; Όταν ήμασταν παιδιά, τους τραβήξαμε από τις πλευρές του κιβωτίου για διασκέδαση, αλλά όπως αποδεικνύεται, ξεπερνούσαμε ένα σημαντικό βήμα. Μόλις τα πτερύγια αυτά απλωθούν σαν φτερά, προορίζονται να κρατηθούν σε κάθε πλευρά με μικροσκοπικά δάκτυλα για τη συγκράτηση χωρίς συμπίεση. Δεν χύνεται πλέον χυμός!

  4. Η τρύπα στο κάτω μέρος του κουταλιού σπαγγέτι σας

    Πάντα σκεφτόμαστε ότι η επιπλέον τρύπα στο κάτω μέρος του κουταλιού ζυμαρικών ήταν για αποστράγγιση – και όντως το κάνει – αλλά στην πραγματικότητα εξυπηρετεί άλλο σκοπό. Εκτός από την απαλλαγή από την υπερβολική ποσότητα νερού, η τρύπα σχεδιάστηκε αρχικά για να μετρήσει τα ξηρά ζυμαρικά. Μια τρύπα-πλήρης ισούται περίπου με μια μερίδα . Παράξενο, αλλά αληθινό!

  5. Ο αριθμός στα πλαστικά και γυάλινα δοχεία

    Πιάσε ένα μπουκάλι νερό, γύρισε το, και ρίξε μια ματιά στο κάτω μέρος του – θα πρέπει να παρατηρήσετε έναν αριθμό τυπωμένο στη μέση του τριγώνου συμβόλου “επαναχρησιμοποίησης”. Παραδόξως, αυτό δεν έχει καμία σχέση με την ανακύκλωση. Είναι εκεί για να σας πει εάν ή όχι η φιάλη είναι ασφαλής για επαναχρησιμοποίηση. Καλό να το ξέρετε!

  6. Ο αριθμός στα μπουκάλια των καλλυντικών σας

    Σας έχουμε ήδη πει για αυτό! Το μικρό σχέδιο του ρηχού δοχείου τυπωμένο στις ετικέτες των προϊόντων ομορφιάς είναι εκεί για να σας πει πόσους μήνες θα πάρει πριν το είδος λήξει. Ώρα να περάσετε από εκείνο το συρτάρι καλλυντικών!

  7. Οι ράχες στα καπάκια των φιαλών συνταγής

    Έχετε πρόβλημα στο άνοιγμα αυτών των ενοχλητικών μπουκαλιών χαπιών; Απλά ανασηκώστε το καπάκι ανάποδα και βιδώστε ξανά για απομάκρυνση χωρίς προβλήματα.

  8. Το χρώμα των δεσιμάτων στο ψωμί και άλλα παρόμοια είδη

    Το χρώμα των δεσιμάτων που βρέθηκαν στα προϊόντα ψωμιού δεν είναι μόνο επιλεγμένα, αλλά υπάρχει πραγματικά μια πολύ λαμπρή σκέψη για την ύπαρξη τους. Το χρώμα αντιστοιχεί στην ημέρα που το προϊόν παραδόθηκε στο κατάστημα, πράγμα που σημαίνει ότι αν δώσετε προσοχή στο σφικτήρα, το ψωμί που τρώτε μπορεί να είναι πολύ πιο φρέσκο!

Τώρα, επειδή έχουμε αποκωδικοποιήσει αυτά τα μυστήρια δεν σημαίνει ότι είστε έτοιμοι να τα δοκιμάσετε  ακόμα. Παρακολουθήστε το βίντεο Inside Edition κάτω από το πρώτο για να δείτε αυτά τα hacks σε δράση για τον εαυτό σας και σύντομα θα τα καταλάβετε!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα θέλαμε να ακούσουμε τις σκέψεις σας για αυτά τα “άχρηστα αντικείμενα”. Γνωρίζατε τους πραγματικούς σκοπούς αυτών των στοιχείων; Αν ναι, πώς μάθατε πρώτα για αυτά; Έχετε οποιεσδήποτε παρόμοιες περιπτώσεις που θέλετε να μοιραστείτε;

.fumara.gr