Fumara.gr

Προσοχή! 5 Σημαντικά πράγματα που έχει να πει το Αυτί σας για την υγεία σας.

Πολλοί από εμάς έχουν βιώσει κουδούνισμα στα αυτιά, κάποιο κνησμό στο κανάλι του αυτιού, ή ίσως έχουν παρατηρήσει κάποια πρόσθετη συσσώρευση κηρού.

Ενώ αυτά είναι συνήθως ασήμαντα ζητήματα που εξαφανίζονται με την πάροδο του χρόνου, μερικές φορές μπορεί στην πραγματικότητα να είναι κάτι πιο σοβαρό που θα θελήσετε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Μην υποτιμάτε αυτά τα κοινά συμπτώματα αυτιού:

Κουδούνισμα στα αυτιά

Πολλά προβλήματα που σχετίζονται με το αυτί γίνονται πιο έντονα με την ηλικία, και αυτό περιλαμβάνει κουδούνισμα στα αυτιά. Αυτό είναι γνωστό και ως εμβοές. Αυτό συνήθως προκαλείται από συσσώρευση κηρού ή έκθεση σε δυνατούς θορύβους.

Καθώς μεγαλώνουμε, αυτά τα συμπτώματα επιδεινώνονται, τα οποία σχετίζονται με την απώλεια ακοής στα χρυσά χρόνια μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα συνταγογραφούμενα φάρμακα μπορούν επίσης να προκαλέσουν προσωρινή ή μόνιμη εμβοή.

Οι εμβοές, ωστόσο, θα μπορούσαν να σχετίζονται με ένα σοβαρότερο ζήτημα, όπως τα προβλήματα στις αρθρώσεις όπου η γνάθος συναντά το κρανίο. Μπορεί να υποδεικνύει τραυματισμό στο λαιμό ή στο κεφάλι σας μεταξύ άλλων.

Εάν ακούτε ένα κουδούνισμα, κτύπημα, βρυχηθμό, κλικ ή συριγμό, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό για να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι κάτι πιο σοβαρό.

Έμφραξη κεριού

Παρόλο που μπορεί να είναι φυσιολογικό να αυξάνεται η συσσώρευση του κεριού με τα γηρατειά , τα μπλοκαρίσματα επηρεάζουν μόνο το 5% των υγιή ενήλικων.

Ωστόσο, το 57% των νοσηλευόμενων υποφέρουν από την πάθηση. Καθώς γερνάμε, οι αλλαγές στους αδένες μας μέσα στα αυτιά μας προκαλούν τη κηρήθρα να γίνει ξηρότερη και σκληρότερο για τα αυτιά μας να καθαρίζονται φυσικά. Αυτό μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μπλοκαρίσματα. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ο πόνος, ο κνησμός, η έκκριση και η πιθανή απώλεια ακοής.

Όσοι έχουν φυσικά εμπόδια, όπως βοηθήματα ακοής και βύσματα αυτιών, έχουν αυξημένο κίνδυνο για αυτό το ζήτημα.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν τους ανθρώπους να μην χρησιμοποιούν βαμβάκι ή άλλα εργαλεία για να απομακρύνουν το μπλοκάρισμα, αλλά προγραμματίζετε μια επίσκεψη με το γιατρό σας για να το φροντίσετε σωστά.

Πόνος στα αυτιά

Ενώ μπορεί να έχετε εμφανίσει πόνο σε ένα αυτί σε πολλά σημεία της ζωής σας, θα μπορούσε να είναι κάτι πιο σοβαρό από ό, τι αρχικά φανταζόσασταν.

Οι πόνοι στα αυτιά μπορεί να προκληθούν από τη συσσώρευση κεριού, υγρό και θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι λοίμωξης ή  προβλήματος των δοντιών.

Εάν έχετε συμπτώματα που διαρκούν περισσότερο από μία ημέρα ή έχετε άλλα συμπτώματα, όπως πυρετό, εμετό, πόνο στο λαιμό ή οίδημα, ήρθε η ώρα να επισκεφτείτε το γιατρό σας.

Κόκκινα αυτιά

Τα αυτιά μας μπορούν να είναι ένα σαφές σημάδι των συναισθηματικών μας αντιδράσεων και μπορούν να ζεσταθούν με μια προειδοποίηση μιας στιγμής, κάνοντας τα κόκκινα. Ωστόσο, τα κόκκινα, ερεθισμένα αυτιά που δεν σχετίζονται με τις κακές θερμοκρασίες μπορούν να υποδεικνύουν κάτι περισσότερο.

Τα επινεφρίδια, τα οποία βρίσκονται πάνω από τα νεφρά σας, είναι υπεύθυνα για την έκκριση της αδρεναλίνης. Μια ανεπάρκεια των επινεφριδίων θα μπορούσε να οδηγήσει σε εξαιρετικά χαμηλή αρτηριακή πίεση, απώλεια βάρους, νεφρική ανεπάρκεια και κόκκινα αυτιά.

Πτυχές στο λοβό

Μπορώ να στοιχηματίσω ότι ποτέ δεν έχετε ψάξει για αυτό πριν. Μια διαγώνια πτυχή, γνωστή ως το σημάδι του Φρανκ, βρέθηκε να έχει σχέση με τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 79% των 241 ασθενών που νοσηλεύονταν με εγκεφαλικό επεισόδιο είχαν το σημάδι του Φρανκ.

Κνησμώδη αυτιά / ψωρίαση

Μπορεί να υπάρχουν πολλές αιτίες για κνησμώδη αυτιά. Κάποιες φορές είναι μια μυκητιακή λοίμωξη, ενώ μια άλλη αιτία είναι η ψωρίαση. Η ψωρίαση είναι όταν το ανοσοποιητικό σας σύστημα προσβάλλει το δέρμα σας κατά λάθος. Αυτό μπορεί να είναι πολύ οδυνηρό εάν το έχετε εκεί όπου το δέρμα είναι λεπτό στα αυτιά σας. Οι ηλικιωμένοι που έχουν ψωρίαση είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν ξαφνική κώφωση. Η ακοή συχνά αποκαθίσταται στο 50 % των  ανθρώπων που εμφάνισαν ξαφνική κώφωση μέσα σε δύο έως τρεις εβδομάδες.

Έχετε νοιώσει ποτέ κανένα από αυτά τα συμπτώματα;

.fumara.gr

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK