17 μηνών κοριτσάκι με σύνδρομο Down νίκησε δύο φορές τον καρκίνο και επιστρέφει σπίτι του μετά από 8 μήνες στο νοσοκομείο

Μια οικογένεια από το Ohio γιόρτασε την νίκη της 17 μηνών κόρης τους, η οποία έχει ήδη κερδίσει τον καρκίνο δύο φορές.

Η Grace Rosian, η οποία έχει σύνδρομο Down και γεννήθηκε δύο μήνες πρόωρα, διαγνώστηκε με μια σπάνια μορφή λευχαιμίας λίγο μετά τη γέννησή της. Η Grace πραγματοποίησε τους πρώτους κύκλους της χημειοθεραπείας σε μόλις δύο ημέρες.

Παρόλο που της δόθηκε η άδεια να πάει στο σπίτι της μετά από δύο μήνες, ο καρκίνος επέστρεψε με τη μορφή οξείας μυελογενής λευχαιμίας (AML) τον Αύγουστο του 2017. Επειδή η θεραπεία ήταν αρκετά επικίνδυνη, η Grace νοσηλεύτηκε για οκτώ μήνες.

“Παρόλο που έχει περάσει πολλά, η Grace ήταν πάντα ένα χαρούμενο μωρό,”δήλωσε η Valerie Revell Rosian, η μητέρα της Grace στο blog της Cleveland Clinic. “Δεν έχει περάσει ούτε μια μέρα που να μη χαμογελάσει.”

Η Rosian δήλωσε ότι από τότε που γεννήθηκε η κόρη της την είχαν στο σπίτι τους για περίπου πέντε με έξι μήνες, αφού το υπόλοιπο διάστημα το παιδί το πέρασε στα νοσοκομεία και τις κλινικές.

“Όταν βλέπω τις φωτογραφίες της από τα πρώτα της γενέθλια ραγίζει η καρδιά μου,” δήλωσε η Rosian στο περιοδικό People. “Προσπαθήσαμε τόσο σκληρά να το κάνουμε ξεχωριστό γι’ αυτήν, φαινόταν τόσο άρρωστη. ”

Αλλά στις 21 Μαρτίου, η οποία συμπτωματικά ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down, οι γονείς του κοριτσιού μπόρεσαν να πάρουν τη Grace στο σπίτι τους.

“Όταν έμαθα ότι μπορούσα να την πάρω στο σπίτι, ένιωσα μια ανακούφιση,”δήλωσε η Rosian στο People. “Αισθάνθηκα καλά αλλά και περίεργα γιατί ο περισσότερος χρόνος μαζί της ήταν στο νοσοκομείο. Όταν έφτασα στο σπίτι, ένιωσα καλά γιατί τώρα μπορώ να είμαι μαμά. Μπορώ να είμαι η μαμά της 100%.”

πηγή : diaforetiko.gr

Διαβάστε επίσης: