Fumara.gr
ΚΟΣΜΟΣ

Το υπερπολυτελές ξενοδοχείο «Greenbrier» κρύβει από κάτω ένα κυβερνητικό καταφύγιο! -ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK


Έχει την κωδική ονομασία «Ελληνικό νησί»
Κατασκευάστηκε κατά την διάρκεια του ψυχρού πολέμου με την Σοβιετική ένωση και σκοπός του ήταν να δώσει προσωρινό κατάλυμα στην αμερικανική κυβέρνηση σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου.

Είχε δημιουργηθεί κάτω από του υπερπολυτελές ξενοδοχείο «Greenbrier Hotel» στο Sulphur Springs, της Δυτικής Βιρτζίνια.
Προστατευόταν από τοίχους κατασκευασμένους από μπετόν πάχους ενός μέτρου, περιείχε σύστημα φιλτραρίσματος του αέρα με προστασία από την ραδιενέργεια ενώ ήταν εφοδιασμένο με υλικά και τρόφιμα πρώτης ανάγκης με ημερομηνία λήξης 30 ετών!
Η εντολή για την κατασκευή του είχε δοθεί από τον πρόεδρο Αϊζενχάουερ όπως αναφέρει η «Dailymail», με την κωδική ονομασία «Ελληνικό νησί» και ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1958 ενώ ολοκληρώθηκε το 1962.
Στο ξενοδοχείο που βρίσκεται σε απόσταση μόλις πέντε ωρών από την Ουάσιγκτον, κατασκευάστηκε για να φιλοξενήσει ισχυρές πολιτικές προσωπικότητες, όπως ο πρόεδρος Κένεντι, ο Δούκας και η Δούκισσα του Γουίνσορ,
Στο υπόγειο καταφύγιο μπορούν να τοποθετηθούν 1100 κλίνες και αποτελείται από μια αίθουσα πλάτους 27 μέτρων, μήκους 57 μέτρων με ύψος 6 μέτρων που στηρίζονται από 18 κολώνες στήριξης.
Εκατέρωθεν αυτού του δωματίου, βρίσκονταν δύο μικρότερες αίθουσες, η μία με χωρητικότητα περίπου 470 ατόμων, αρκετά μεγάλη ώστε να φιλοξενήσει τα 435 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, ενώ η μικρότερη αίθουσα είχε χωρητικότητα περίπου 130 ατόμων και είχε χρήση ως προσωρινή αίθουσα της Γερουσίας.
Η αίθουσα εκθεμάτων έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιηθεί για κοινές συνεδριάσεις του Κογκρέσου.
Δείτε τις φωτογραφίες…


newsbeast.gr







Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!