Fumara.gr
ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το πλοίο που αψηφά σκανδαλωδώς τα κύματα!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK


Φτιάχνει τα δικά του για να παραμένει σταθερό!

Το νέο καμάρι της νοργηβικής ναυπηγικής βάλθηκε να δαμάσει τα μανιασμένα νερά δημιουργώντας τα δικά του κύματα μέσω εσωτερικών δεξαμενών. 

Το επονομαζόμενο «hotel ship» κατασκευάστηκε για λογαριασμό του παρόχου θαλάσσιων υπηρεσιών Østensjø και είναι σχεδιασμένο για τις ανάγκες των εργατών που δουλεύουν σε υπεράκτιες πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου. 

Το μήκους 500 ποδών σκάφος διαθέτει αρκετό χώρο για να φιλοξενήσει και να ψυχαγωγήσει 800 εργάτες, προσφέροντας γυμναστήριο, σάουνα, δύο πισίνες και χώρους γραφείων. 

Και βέβαια είναι έτσι σχεδιασμένο για να παρέχει τις ανέσεις του όποια κι αν είναι η κατάσταση των νερών, χάρη στις ειδικές δεξαμενές -ενσωματωμένες στο κύτος του σκάφους- που δημιουργούν κύματα για να σταθεροποιούν τη ρότα του πλοίου!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι γεμάτες νερό δεξαμενές τίθενται σε κίνηση αντίστροφη προς τη φορά του θαλάσσιου κύματος», αναφέρει ο Sverre Anders Alterskjær, ερευνητής της Marintek, της νορβηγικής κατασκευαστικής που έλεγξε το νέο μοντέλο, αποσβένοντας έτσι τη μανία του νερού που εφορμά στο κύτος του σκάφους. 

Η πολυπόθητη σταθερότητα δεν λαμβάνει βέβαια χώρα για την άνεση των επιβατών, καθώς οι πετρελαϊκές πλατφόρμες απαιτούν συντήρηση ακόμα και σε φουρτουνιασμένη θάλασσα. Είναι η αύξηση της λειτουργικότητας των θαλάσσιων αυτών «εργατών» λοιπόν το μεγάλο ζητούμενο, κάτι που φαίνεται να λύθηκε με την προσθήκη των δεξαμενών. 

Οι τεχνολογικές καινοτομίες που αναγκάστηκαν να εισάγουν οι ναυπηγοί είναι πολλές και συναρπαστικές, βελτιώνοντας όχι μόνο την πλευστότητα και τη σταθερότητα του σκάφους αλλά και την ικανότητά του στους ελιγμούς. 

Το πλοίο έχει ήδη αρχίσει να κατασκευάζεται από τη Hyundai Heavy Industries, με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται τον Ιούνιο του 2015.


newsbeast.gr






Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!