Fumara.gr
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Το καταραμένο νησί Gaiola στην Ιταλία!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK


Μετά από μια σειρά μυστηριωδών γεγονότων δεν μοιάζει καθόλου τυχαίο ότι το νησί Gaiola σήμερα είναι ακατοίκητο και εγκαταλελειμμένο!
Το νησί Gaiola είναι ένα από τα πολλά μικρά νησιά που βρίσκονται στον κόλπο της Νάπολης, στην καρδιά του Gaiola Underwater Park , μιας προστατευόμενης περιοχής περίπου 42 εκταρίων. Το νησί στην πραγματικότητα αποτελείται από δύο πιο μικρά αλλά πανέμορφα νησάκια.
Ενώ πάνω στο ένα από αυτά υπάρχει μια μοναχική βίλα, στο άλλο δεν υπάρχει τίποτα, είναι εντελώς ακατοίκητο. Μια μικρή και στενή γέφυρα που μοιάζει με τόξο συνδέει τα δύο νησάκια, τα οποία έχουν μόλις λίγα μέτρα απόσταση το ένα από το άλλο.
Το νησί πήρε το όνομά του από τις μικρές σπηλιές που βρίσκονται διάσπαρτες στις ακτές του.  Αρχικά ήταν γνωστό ως Euplea, από το όνομα του προστάτη της ναυσιπλοΐας  και σε αυτό υπήρχε ένας μικρός ναός αφιερωμένος στην Αφροδίτη.
Στο Gaiola υπάρχουν πολλά ερείπια από την εποχή των Ρωμαίων, όχι τόσο πάνω αλλά κάτω από την επιφάνεια του νερού. Στις αρχές του 19ου αιώνα, το νησί κατοικήθηκε από έναν ερημίτη γνωστό και ως «Ο μάγος» .  Λίγα χρόνια μετά κατασκευάστηκε η βίλα που υπάρχει μέχρι και σήμερα και ανήκει σε ένα συγγραφέα, τον Norman Douglas. Το νησί μπορεί να μοιάζει ως ο ιδανικός προορισμός για μετά τη συνταξιοδότηση, ωστόσο οι ντόπιοι πιστεύουν ότι είναι καταραμένο, μια φήμη που προήρθε λόγω των ανεξήγητα συχνών θανάτων των ιδιοκτητών του.
Η σειρά των θανάτων ξεκίνησε κάποια στιγμή  μέσα στη δεκαετία του 1920, όταν ο τότε ιδιοκτήτης , ένας Ελβετός που ονομάζονταν Hans Braun, βρέθηκε δολοφονημένος και τυλιγμένος σε μια κουβέρτα. Λίγο καιρό μετά  σειρά είχε η γυναίκα του που πνίγηκε στη θάλασσα.
Επόμενος ιδιοκτήτης της βίλας ήταν ο Γερμανός Otto Grunback, ο οποίος πέθανε από καρδιακή προσβολή. Παρόμοια τύχη είχε και ο φαρμακοβιομήχανος Maurice – Yves Sandoz, ο οποίος αυτοκτόνησε σε ένα ψυχιατρείο στην Ελβετία.
Η μακάβρια λίστα των θυμάτων του νησιού συνεχίστηκε με τον Baron Paul Karl Langheim, ένα Γερμανό βιομήχανο, που αυτοκτόνησε μην αντέχοντας την οικονομική καταστροφή.
Ιδιοκτήτης του νησιού ήταν και ο Gianni Agnelli, επικεφαλής της Fiat, ο οποίος επέζησε. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τον γιό του που αυτοκτόνησε αλλά και για τον ανιψιό του Umberto Agnelli που πέθανε από κάποια σπάνια μορφή καρκίνου σε ηλικία μόλις 33 ετών.
Ενός άλλου ιδιοκτήτη, του πολυ-δισεκατομμυριούχου Paul Getty, σχεδόν αμέσως μετά την αγορά του νησιού, κακοποιοί του απήγαγαν τον εγγονό ενώ ο τελευταίος ιδιοκτήτης  Gianpasquale Grappone φυλακίστηκε όταν η ασφαλιστική εταιρεία του έπεσε έξω.
Μετά από όλα αυτά τα γεγονότα δεν μοιάζει καθόλου τυχαίο ότι σήμερα η βίλα είναι ακατοίκητη και εγκαταλελειμμένη.





ivester.gr






Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!