Fumara.gr
ΚΟΣΜΟΣ

Νέο ναυάγιο κοντά στην Λαμπεντούζα!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK




Ο θρήνος στην Λαμπεντούζα ακόμη δεν έχει πάψει, αλλά ούτε καν αυτή η απίστευτη τραγωδία με το θάνατο τουλάχιστον 328 ανθρώπων δεν απέτρεψε εκείνους που εκμεταλλεύονται τα όνειρα κάποιων για καλύτερο αύριο. 
Στην περιοχή του ιταλικού νησιού έγινε νέο ναυάγιο την Παρασκευή, όταν ανετράπη πλοίο που μετέφερε τουλάχιστον 250 μετανάστες.

Όπως μετέδωσε η ιταλική δημόσια τηλεόραση, RAI, στο νέο ναυάγιο έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 12 άνθρωποι, ενώ το πρακτορείο ειδήσεων ANSA έκανε λόγο για «περίπου 50 νεκρούς», πληροφορία που μετεδωσε στον ιστότοπό της και η εφημερίδα Corriere della Sera.

Σύμφωνα με το Ansa, που επικαλείται πηγές του πολεμικού ναυτικού, πτώματα εντοπίστηκαν να πλέουν στη θάλασσα. Το πλοίο βυθίστηκε σε απόσταση 70 μιλίων βορείως της Μάλτας, κοντά στη Λαμπεντούζα.
«Εχουμε στείλει σωστικά σκάφη και ελικόπτερα στην περιοχή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουμε το πλοίο βυθίστηκε και υπάρχουν άνθρωποι στη θάλασσα», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του πολεμικού ναυτικού της Ιταλίας, ενώ ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί πως υπάρχουν νεκροί.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Μάλτας Κουρτ Φαρούτζια είπε ότι περίπου στις 5 το πρωί έλαβαν την πληροφορία για ένα «σημαντικό ατύχημα». Στην περιοχή έφτασε πρώτο ένα μαλτέζικο πλοίο. «Μας είπαν αρχικά ότι το σκάφος με τους παράνομους μετανάστες έδειχνε ασταθές και κατόπιν ότι αναποδογύρισε.

 Ενημερωθήκαμε ότι πολλοί άνθρωποι έπεσαν στη θάλασσα. Ορισμένοι φορούν σωσίβια, άλλοι όμως όχι. Λαμβάνουμε βοήθεια από ιταλικά πλοία», πρόσθεσε.
Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi



Πηγή: iefimerida.gr






Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!