Fumara.gr
ΕΝΑΛΑΚΤΙΚΗ ΟΨΗ

Αμερικανός καθηγητής: Αυτή είναι η ευτυχία!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK


Ένας αμερικανός επιστήμονας εξέτασε την ιατρική βιβλιογραφία και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι έξι παράγοντες, όταν συνδυάζονται στις κατάλληλες «δόσεις», είναι ό,τι χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι.
Οι έξι παράγοντες – και ο συμβολισμός του για την «εξίσωση της ευτυχίας» που δημιούργησε – είναι:

* Να ζούμε τη στιγμή (Μ)

* Να είμαστε περίεργοι (C)

* Να κάνουμε πράγματα που αγαπάμε (L)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

* Να σκεφτόμαστε πρώτα τους άλλους (Τ)

* Να φροντίζουμε τις σχέσεις μας (Ν)

* Να φροντίζουμε την υγεία μας (Β).

Όλ’ αυτά, όμως, πρέπει να είναι στις σωστές αναλογίες, επισημαίνει ο δρ Τοντ Κασντάν, αναπληρωτής καθηγητής Κλινικής Ψυχολογίας στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου George Mason, στο Φαίρφαξ της Βιρτζίνια.

Το πιο σημαντικό είναι να φροντίζουμε την υγεία μας και μετά το να ζούμε την στιγμή – δύο παράγοντες που στην εξίσωση της ευτυχίας πρέπει να υπάρχουν 33 και 16 φορές αντιστοίχως.

Ακολουθεί το να σκεφτόμαστε πρώτα τους άλλους, το οποίο πρέπει να υπάρχει 5 φορές. Έπονται η φροντίδα των σχέσεων και η ενασχόληση με πράγματα που αγαπάμε, που πρέπει να υπάρχουν από 2 φορές.

Η περιέργεια, τέλος, πρέπει να είναι λελογισμένη – στην εξίσωση της ευτυχίας πρέπει να υπάρχει 1 φορά.

Ο δρ Κασντάν ονόμασε την εξίσωσή του Fell Good Formula και της έδωσε τον μαθηματικό τύπο (Mx16 + Cx1 + Lx2) + (Tx5 + Nx2 + Bx33).

«Δεν υπάρχουν μεμονωμένα μυστικά στην ευτυχία, αλλά αν κάποιος φροντίσει αυτά τα έξι συστατικά και στις σωστές αναλογίες, θα θέσει τις βάσεις για μια ευτυχισμένη ζωή», είπε ο δρ Κασντάν.

«Κάθε συστατικό, βέβαια, απαιτεί αρκετή δουλειά, αλλά ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι η σκληρή δουλειά θα οδηγήσει στα μέγιστα δυνατά οφέλη», πρόσθεσε.






Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!