Fumara.gr

Ο σωστός τρόπος για να βγάλεις βόλτα τον σκύλο σου!

Ο σωστός τρόπος για να βγάλεις βόλτα τον σκύλο σου!

Ο λατρεμένος τετράποδος σκύλος σου δεν έχει πολλές απαιτήσεις από εσένα. Κυρίως τον αγαπάς, να τον ταΐζεις και να τον πηγαίνεις βόλτα! Ξέρεις, όμως, πώς να βγάζεις σωστές βόλτες τον σκύλο σου; Γιατί, μπορεί να σου ακούγεται εύκολο, αλλά τελικά δεν είναι και τόσο απλό.

Για να πας σωστή βόλτα με τον σκύλο σου, πρέπει να τον μάθεις να βγαίνει με τον σωστό τρόπο! Να μπορείτε να επικοινωνείτε μεταξύ σας και να μην ε πηγαίνει αυτός βόλτα –στην περίπτωση που είναι μεγαλόσωμος- αλλά εσύ!

Θεωρούμε αυτονόητο ότι πηγαίνεις τον σκύλο σου 2-3 φορές την ημέρα βόλτα και πως φυσικά μαζεύεις τις ακαθαρσίες του από τον δρόμο! Και αφού αυτά είναι δεδομένα, πάμε να δούμε πως θα βγάζεις σωστές βόλτες τον σκύλο σου!

Μάθε στον σκύλο σου ότι εσύ είσαι ο οδηγός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ξεκίνα να περπατάς εσύ μπροστά από τον σκύλο σου για να του δείξεις ποιος είναι ο αρχηγός και πως εσύ ορίζεις το που θα πάτε βόλτα και με ποιον ρυθμό! Αφότου μάθει ο σκύλος πως εσύ είσαι το αφεντικό μπορείς να του επιτρέψεις να περπατάει δίπλα σου αλλά ποτέ μπροστά!

Κράτα σφιχτά τα λουριά!

Δεν εννοούμε να βγάλεις τον πνίχτη και να τραβάς τον σκύλο δυνατά. Εννοούμε να έχεις ένα κοντό λουρί για να μπορείς να ελέγξεις καλύτερα τον τετράποδο σύντροφό σου! Όσο πιο κοντό είναι τόσο καλύτερο έλεγχο έχεις!

Δώσε τον απαραίτητο χρόνο!

Μπορεί να βιάζεσαι αλλά και ο σκύλος σου θέλει τον χρόνο του όταν πάει βόλτα! Δεν μπορείς να του βάλεις το λουρί να τον κατεβάσεις στον δρόμο και κατευθείαν μόλις κάνει τις ανάγκες του να τον επιστρέψεις στο σπίτι! Σήκω νωρίς το πρωί βάλε τα αθλητικά σου και πήγαινε βόλτα! Καλό και σε σένα και στο κατοικίδιο σου θα κάνεις! Η βόλτα πρέπει να έχει διάρκεια τριάντα λεπτά έως μία ολόκληρη ώρα. Οι συγκεκριμένες ανάγκες του κάθε σκύλου διαφέρουν, γι’ αυτό μίλα με τον κτηνίατρο και ελέγξτε μαζί τη συμπεριφορά του σκυλιού για να δείτε αν οι ανάγκες του ικανοποιούνται.

Αντάμειψε τον όταν είναι υπάκουος!

Ειδικά τον πρώτο καιρό καλό θα ήταν όταν η συμπεριφορά του είναι καλή να τον ανταμείβεις! Άστον να μυρίσει την περιοχή λίγα λεπτά περισσότερα από ότι συνήθως!

Αντάμειψε τον μετά την βόλτα!

Βγάλε μία λιχουδιά και δώστου την καθώς θα παίζεις μαζί του! Καθ αυτόν τον τρόπο θα καταλάβει πως όταν συνεργάζεται σωστά θα έχει κάτι να κερδίσει!

Πηγή

ΠΗΓΗ: www.diaforetiko.gr

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK