Σφήκες – δολοφόνοι σπέρνουν τον πανικό στην Κίνα!


Εικοσιοκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και αρκετοί έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο, τις τελευταίες εβδομάδες στην κεντρική Κίνα, λόγω κύματος επιθέσεων από γιγαντιαίες σφήκες.

Η έξαρση αποδίδεται στην άνοδο των θερμοκρασιών στη συγκεκριμένη περιοχή τα τελευταία χρόνια, η οποία έχει ενισχύσει τον πληθυσμό της σφήκας Vespa mandarinia κάνοντάς την παράλληλα πιο επιθετική.
Η πόλη Ανκάνγκ, από την 1η Ιουλίου 583 άνθρωποι έχουν δεχθεί επίθεση από σφήκες. Περίπου 70 εξακολουθούν να νοσηλεύονται. Ορισμένοι από αυτούς ανέφεραν ότι σμήνη εντόμων τους κυνήγησαν για εκατοντάδες μέτρα προτού τους τσιμπήσουν.
Το τοξικό τσίμπημα των εντόμων μπορεί να προκαλέσει, σύμφωνα με το newsbomb, αναφυλακτική αντίδραση ή ακόμη και νεφρική ανεπάρκεια, από την οποία κατέληξαν πολλά από τα θύματα.
Οι αρμόδιες αρχές κάλεσαν τους ανήσυχους κατοίκους να ζητήσουν βοήθεια εάν οι σφήκες τους τσιμπήσουν περισσότερες από 10 φορές προειδοποιώντας ότι όσοι δεχθούν πάνω από 30 τσιμπήματα πρέπει να υποβληθούν άμεσα σε ειδική θεραπεία για να αποφευχθούν τυχόν επιπλοκές.
Επιστήμονες «δείχνουν» το φετινό παρατεταμένο κύμα καύσωνα ως βασική αιτία της έξαρσης των επιθέσεων. Τον Ιούλιο, σε πολλές περιοχές, ανάμεσά τους τη Σαγκάη, αναφέρθηκαν θερμοκρασίες-ρεκόρ, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους από θερμοπληξία.
Επιπλέον, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η ανθρώπινη παρουσία είναι πιθανό να τις ταράζει και να τις κάνει πιο επιθετικές.

apocalypsejohn.comΣας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

loading...
Loading...