Ποιος ήταν ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης; Ντέτεκτιβ λύνει (;) το μυστήριο!!! -ΒΙΝΤΕΟΤα ανεξιχνίαστα εγκλήματα του Τζακ του Αντεροβγάλτη αποτελούν εδώ και 125 χρόνια αντικείμενο παγκοσμίων ερευνών, ενώ ουκ ολίγες φορές έχουν 
«εμπνεύσει» βιβλία και ταινίες. 

Ύστερα, λοιπόν, από 125 χρόνια, ο ντέτεκτιβ Trevor Marriot ισχυρίζεται ότι έλυσε το μυστήριο του κατά συρροή δολοφόνου. 

Σύμφωνα με δηλώσεις του στη βρετανική ιστοσελίδα «Express» κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό μέσω των ντοκουμέντων της εποχής, αλλά και των νέων εγκληματολογικών τεχνολογιών, που προσφέρονται σήμερα στη σήμανση, πριν δηλώσει ότι το Hollywood και η απίστευτη φιλολογία που περιβάλλει πλέον τα έργα και τις ημέρες του κατά συρροή δολοφόνου έχουν διαστρεβλώσει μια για πάντα τα γεγονότα.

Μεταξύ 31ης Αυγούστου και 9ης Νοεμβρίου 1888, πέντε γυναίκες (Mary Ann Nichols, Annie Chapman, Elizabeth Stride, Catherine Eddowes και Mary Jane Kelly) μαχαιρώθηκαν μέχρι θανάτου σε πολύ κοντινή απόσταση μεταξύ τους, όλες στη συνοικία Whitechapel του Λονδίνου.

Η αποκαλύψη της αλήθειας μόνο εύκολη δεν ήταν. Ο ίδιος αναγκάστηκε να σύρει τη Σκότλαντ Γιαρντ στα δικαστήρια το 2011 σε μια πολυέξοδη προσπάθεια για να αναγκάσει την υπηρεσία να του παραδώσει τις χιλιάδες σελίδες των ντοκουμέντων και των μαρτυριών, όπως αναφέρει η Telegraph.

Την ίδια εποχή είναι που μπήκε στο στόχαστρο του δαιμόνιου ντετέκτιβ ο Feigenbaum, ένας ναύτης, το καράβι του οποίου έδενε συχνά κοντά στη γειτονιά όπου έλαβαν χώρα οι ανεξιχνίαστες ανθρωποκτονίες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Express.

Όπως αναφέρει το BBC, τα νέα ντοκουμέντα που ήρθαν στο φως από τις ενέργειες του αστυνομικού φαίνεται να διαψεύδουν τη δημοφιλή πεποίθηση ότι τα θύματα είχαν τα σπλάχνα τους χυμένα έξω, γεγονός που έδωσε στον Τζακ το ψευδώνυμο «Αντεροβγάλτης».

Αυτό οδήγησε τις αστυνομικές έρευνες σε εντελώς λάθος κατεύθυνση, μιας και αναζητούσαν δράστη με ιατρικές γνώσεις.
Ο Marriott υποστηρίζει ότι ο δολοφόνος ήταν περαστικός από την πόλη ή ταξιδιώτης, την ίδια ώρα που οι ναύτες ήταν γνωστό ότι αναζητούσαν τον πληρωμένο έρωτα που προσφερόταν αφειδώς στη συνοικία Whitechapel.

«Ο Τζακ υποτίθεται ότι ήταν υπεύθυνος για πέντε θύματα, υπήρξαν όμως και άλλοι παρόμοιοι φόνοι πριν και μετά από αυτούς που του αποδίδονται, τόσο στη Βρετανία όσο και στην Αμερική και τη Γερμανία», είπε ο Marriott στην Express, προσθέτοντας με νόημα ότι η συνήθης αναπαράσταση του Αντεροβγάλτη ως καλοντυμένου τζέντλεμαν δεν είναι τίποτα περισσότερο από διαπρεπής αστικός μύθος.Πηγή: HuffingtonPost

newsit.gr
Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

loading...