Fumara.gr
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κόψτε έτσι τις πατάτες σας και το τελικό αποτέλεσμα θα είναι η πιο νόστιμη ψητή πατάτα που έχετε φάει μέχρι σήμερα.

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Οι πατάτες φούρνου είναι ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά, όχι μόνο γιατί είναι νόστιμες, αλλά επειδή φτιάχνονται και εύκολα!

Αλλά η κλασική ψητή πατάτα μπορεί να απογειωθεί με την κατάλληλη συνταγή.

Είμαστε έτοιμοι να σας παρουσιάσουμε την απόλυτη συνταγή για σούπερ ψητές πατάτες! Χρησιμοποιώντας τον ακαταμάχητο συνδυασμό τυριού και μπέικον, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα τέλειο συνοδευτικό που είναι τραγανό και ταυτόχρονα πεντανόστιμο!

finished-baking

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να ξεκινήσετε, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα συστατικά:

  • Πατάτες
  • Ελαιόλαδο
  • Θαλασσινό αλάτι
  • Τριμμένο τυρί τσένταρ
  • Κομμάτια μπέικον

Αρχικά, προθερμαίνετε το φούρνο στους 215 βαθμούς.

Στη συνέχεια, κόψτε την κορυφή της πατάτας και μ’ ένα μικρό μαχαίρι, χαράξτε κύκλους στο εσωτερικό της.

cutting-2

Αναποδογυρίστε την πατάτα και χαράξτε την περιμετρικά. Προσέξτε μόνο να αφήσετε ένα μικρό κομμάτι άκοπο στην κορυφή. Αυτές οι χαρακιές πρέπει να φτάνουν μέχρι το κέντρο της πατάτας.

potato-cut

Ραντίστε τις πατάτες με ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέστε το αλάτι.

salted-potato

Τοποθετήστε τις πατάτες σε αλουμινόχαρτο και ψήστε τες στους 215 βαθμούς.

half-cooked

Μετά από 30 λεπτά, τις βγάζετε, ραντίζετε τις κορυφές με επιπλέον ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με ακόμη λίγο αλάτι. Στη συνέχεια, τις τοποθετείτε ξανά στο φούρνο για άλλα 30 λεπτά.

baked-1

Μετά από μια ώρα συνολικού ψησίματος, προσθέτουμε τριμμένο τυρί στις πατάτες.

adding-cheese

Τις ξαναβάζουμε στο φούρνο για 5 περίπου λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.

baked-with-cheese

Μόλις λιώσει, αφαιρέστε τις πατάτες από το φούρνο και ρίξτε από πάνω ξεροψημένα κομμάτια μπέικον.

finished-baking

Δοκιμάστε τες και θα με θυμηθείτε!

ΠΗΓΗ : diaforetiko